Hycklaren

"Alkohol

 

Vad händer egentligen?

 

Vid intag av alkohol slås flertalet utav kroppens funktioner ut helt. Man får sämre reaktionsförmåga, man tappar balanssinnet och kan känna yrsel. Vid en långvarig överkonsumtion kan dessutom kroppen drabbas utav  psykoser, koma, död kräkningar och hjärnskador. För att nämna några fåtal bi-effekter.

Ett långvarit missbruk kan man dessutom på det drabbas utav högt bodtryck, depression, ångest, impotents och cancer. Med fler.

 

Varför använder man då alkoholen? För ruset. Vid intag av en måttlig mängd utav alkohol upplever man en rusliknande upplevelse i kroppen. Man upplever sig själv som en bättre människa, och många upplever att man får det lättare att ta kontakt med andra individer. Dessa upplevelser grusas dock när man går över gränsen till överkonsumtion. Många blir stöddiga, söker problem och vill slåss, en såkallad snefylla. Andra blir ledsna och deprimerade; en annan form av snefylla.

 

Det är inte bara dagen man intager alkoholen som man känner av effekterna. Dagen efter är det vanligt att man känner huvudvärk, yrsel, illamånde m.fl. En så kallad bakfylla. Detta sätter ofta stopp för människors aktiviteter, även dagen efter. För idrottsmänniskan förstör det 2 hela dygn, då kroppen måste återhämta sig.

 

De negativa effekterna slutar inte där. Det är inte bara den enskillde individen som blir drabbad. Då alkohol i vissa fall är beroendeframkallande, kan konsumptionen gå aldeles för långt. Ifall detta är fallet, så påverkas inte bara personen i fråga. Även den närmaste kretsen vänner, och i vissa fall resten av samhället kan bli påverkade. Personen ifråga kan bli våldsam, aggressiv och självdestruktiv. Är den personen ifråga inte bara en individ, utan en familjemedlem eller delaktig i någon annan form av grupp går beteendet dessutom ut över andra, oskyldiga.

 

I en stor vetenskapsundersökning i BBC Horizon fastställdes det att alkoholen var världens femte farligaste drog. Det var endast Heroin, kokain, barbiturater och metadon som kom före. Faktorerna som tillgodosades var hur mycket drogen påverkar dig, hur mycket den belastar din närmaste krets, och hur mycket den belastar samhället. Alkoholen knep denna ytterst okredibala plats, då den står för så extremt mycket belastning för samhället som den gör.

 

Då samhället har närmast oändlig tillgång till drogen alkohol, är det nästan otattbart hur mycket skada den dagligen ställer till med.

 

Över 50% av alla drunkningsolyckor har direkt eller indirekt med alkohol att göra.

 

78% av alla våldsbrott i sverige har alkohol inblandat i leken.

 

 

 

Med dessa faktum i handen; hur kan då alkohol över huvud taget vara lagligt i Sverige? Svaret är enkelt: Tradition.

 

Vi har sedan urminnes tider (Läs: sedan innan 1500-talet) brukat alkohol. Att dra in på en vana såsom alkohol skulle rakt sagt vara omöjligt. En sådan djuprotad vana skulle vara helt omöjligt att få igenom som lagförslag, då det alltid skulle finnas en alkoholbrukare bland dem som beslutar ang. alkohollagen.

 

Detta är också den mest spridda anledningen till att så många brukar alkohol som de gör stavas: vana. Alkoholkonsumtionen är så pass välspridd så att den finns var än vi går. Samtliga av våra mötesplatser, samlingspunkter och upplevelseplatser är allt som oftast serveringsställen för alkohol. Det är svårt för en vuxen människa att umgås i vår värld utan att komma i kontakt med alkohol. Det har gått så långt att man ifrågasätts ifall man inte brukar drogen. Man anses som utanför och pryd om man inte gör som alla andra. Detta, benämnt som grupptryck, ligger nog i att de flesta av alla ungdomar någon gång brukar drogen. Man vill vara lika ”tuff” som alla andra ungdomar som redan dricker.

 

Denna samhällsuppbyggnad leder till resultatet du just har läst. Alla vet om riskerna, men sugs på något sätt in i systemets kugghjul. Det ligger således på staten att minska alkoholens genomslagskraft, och på ett effektivt sätt hämna dess effekter.

 

Sveriges lösning på detta problem stavas systembolaget. Sverige har valt att skapa ett monopol på den inhemska spritförsäljningen, och därigenom dra till med en riktigt kraftig spritskatt. Den svenska spritskatten sägs vara den högsta i världen.

 

Detta faktum stärker sveriges regering sig med genom att belysa det faktum att sveriges spritskatt är satt så pass högt för att det skall täcka alla de utgifter alkoholen utger.

 

Med andra ord är sveriges spritskatt tänkt att bekosta alla de tusentals polisutryckningar, de hundratals kroppsliga och materiella skador alkoholen orsakar. På det behandlingshemmen de tvångsberusade sedan skickas offrivilligt till, för att ett halvår sedan börja supa på gatan igen. Men räcker detta?

 

Även om man kan tycka att sveriges stat är utstickande ansvarstagande gentemot nästan hela den resterade världen, har den svenska individet tagit steget längre. Mången privatstartade grupperingar till hjälp för den alkoholberoende har startats på den senare tiden; Anonyma Alkoholister är ett utmärkt exempel på detta.

 

Anonyma Alkoholister, vars grundidé instiftades i USA, vilket går ut på att alkoholister hjälper varandra att överkomma sitt missbruk. De möts anonymnt i samlingslokaler, och diskuterar sina problem.

 

Detta är ett typexempel på hur den mänskliga individen tar sitt eget ansvar och hjälper sin medmänniska. Liknande hjälpinsatser har skett över hela världen, för att hjälpa den vardaglige alkoholisten.

 

Men frågan kvarstår: Hur kan detta över huvud taget försigå?

 

Fråga vår egen klassiker i rännstenen; sen gammalt fast i sitt berusade tillstånd. Han har förlorat alla sina vänner, sin familj, sin hälsa, sin respekt, sitt liv…

 

 

… Är drogen alkohol verkligen bättre än någon annan form av drog?"

 

Signerat Rasmus "Hycklarjäveln" Mossberg. LOLÄGD.

 

(Det är dessutom en världelös text. Dåligt ordbajs, dålig uppbyggdnad, listan kan närmast göras oändlig. Anledningen ser du om du kikar på publiceringstiden.)


Kommentarer
Postat av: Anonym

För guds skull...



"Med dessa faktum i handen; hur kan då alkohol över huvud taget vara lagligt i Sverige? Svaret är enkelt: Tradition."



Remove: Tradition.

Insert: Pengar.

2011-05-03 @ 21:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0